Nástroje pre uľahčenie prístupu

Email: urad@obecolesna.sk

Tel: 0902 244 456

Vyberte váš jazyk

smartV sobotu 4.6.2022 sa v našej obci konalo po dlhšej odmlke spôsobenej covidom podujatie Oslava MDD spoločne s váľaním mája. Zároveň prebiehal II. ročník súťaže vo varení guláša. Hoci nás zo začiatku vystrašilo počasie a poriadne sa rozpršalo, nakoniec dážď ustal a my sme sa mohli venovať aktivitám pre deti a dospelých.

Podujatie otvoril pán starosta Štefan Cudrák, ktorý všetkých prítomných srdečne privítal a oznámil organizačné pokyny. Pre deti boli pripravené rôzne súťaže, prehliadka hasičského auta aj maľovanie na tvár.

Do II. ročníka varenia guláša sa zapojilo 5 družstiev. Každé uvarilo najchutnejší a najlepší guláš podľa svojho receptu, ale víťazom sa stalo družstvo „Turisti“. Na druhom mieste sa umiestnilo družstvo „Rovňanskí chlapci“, na treťom mieste družstvo „Ladislav Bobek a kolektív“ a na štvrtom mieste spoločne družstvá „Poslanci obce Olešná“ a „DHZ Olešná“.

Za aktívnej pomoci členov DHZ Olešná bol úspešne zvalený krásny vysoký máj, ktorý zdobil areál obecného úradu celý mesiac. K dobrej nálade prispela aj Barborka Janíková a FSk Vigľašanka. Členovia súboru sa previezli po dedine na vyzdobenom voze a v areáli obecného úradu zahrali a zaspievali do spevu aj tanca.

Všetkým, ktorí sa podieľali na prípravách a uskutočnení podujatia patrí vrúcne poďakovanie.

region kysucezmosmojekysuce olesnarrakysucelogo zsk