Nástroje pre uľahčenie prístupu

Email: urad@obecolesna.sk

Tel: 0902 244 456

Vyberte váš jazyk

Vianoce - Kysucké múzeum

 Vianoce v Kysuckom múzeu
Kysucké múzeum, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, Vás srdečne pozýva stráviť adventné a vianočné obdobie v múzeu. V Múzeu Čadca sme pripravili tri výstavy s vianočnou tématikou. Vianoce a ich tajomstvá je názov každoročnej predajnej výstavy, na ktorej sa prezentujú ľudoví remeselníci a kreatívni tvorcovia z nášho regiónu. Výstava potrvá od 2. do 31. decembra 2023.
Druhou časťou vianočnej ponuky je výstava Medovnikárstvo – sladký pôžitok Vianoc, venovaná výrobe sviatočnej dobroty s nezameniteľnou vôňou. Atmosféru dotvoria aj dielka detí základných a materských škôl na výstave Vianočná pošta – list Ježiškovi. Pre šikovné ruky máme pripravené tvorivé dielne s vlastnoručnou výrobou ozdôb na stromček i pod stromček. Výstavy Medovnikárstvo – sladký pôžitok Vianoc a Vianočná pošta – list Ježiškovi v Múzeu Čadca budú prístupné od 2. decembra 2023 do 28. januára 2024.
V Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke sa 10. decembra 2023 koná podujatie Advent na dedine, ktoré návštevníkov prevedie zvykmi a tradíciami adventu na Kysuciach. Skanzen bude otvorený aj počas vianočných sviatkov, v termíne od 27. do 30. decembra. Počas uvedeného dátumu bude v celom areáli skanzenu vianočná výstava Ľudové Vianoce na dedine. V interiéroch jednotlivých dreveníc budú nainštalované scény zo života našich predkov, pripomínajúce zvyky a obyčaje od adventu cez Vianoce až po sviatok Troch kráľov. Pre návštevníkov sme pripravili aj drevený betlehem, teplý čaj, punč či kapustnicu. Múzeum kysuckej dediny bude otvorené od 10.30 do 15.30 hod.
Kaštieľ Radoľa taktiež dýcha vianočnou atmosférou, vďaka výstave K Ježiškovi do Betlehema pôjdeme, ktorá predstavuje mnohoraké betlehemy zo zbierok Kysuckého múzea. Výstava je prístupná od 12. 11. 2023 do 25.02. 2024.
Tešíme sa na Vašu návštevu.

region kysucezmosmojekysuce olesnarrakysucelogo zsk