Nástroje pre uľahčenie prístupu

Email: urad@obecolesna.sk

Tel: 0902 244 456

Vyberte váš jazyk

Celý školský rok v Materskej škole Olešná prebiehajú zaujímavé akcie pre deti. Najveselšie boli posledné mesiace. V lese pri kŕmidle nás v apríli čakal pán poľovník. Deťom ukázal čistenie krmelca, pohľad z ďalekohľadu, dal ochutnať soľ pre srnky, spoločne zavesili búdku pre vtáčiky a porozprával im o živote a ochrane zvierat v lese.

 

 

{gallery}stastne_dieta_v_ms/stretnutie_s_polovnikom{/gallery}

V mesiaci máj sa deti predstavili s kultúrnym programom pre matky. Staršie deti boli na výlete pri kaplnke v Jelitove. Ochutnali čistú pramenistú vodu a obdivovali kultúrnu pamiatku a jej okolie.

{gallery}stastne_dieta_v_ms/navsteva_kaplnky{/gallery}

Celý posledný mesiac jún sa niesol v znamení MDD. Deti oblečené v krásnych maskách sa prešli po obci, aby ich mohli všetci obdivovať. Druhou akciou bola športová olympiáda, na ktorej sa každý zapojil do zábavných disciplín.

{gallery}stastne_dieta_v_ms/mdd{/gallery}

Najväčší zážitok však mali deti z návštevy príslušníkov polície a ich cvičných psov. Deti videli ukážky cvičenia poslušnosti a zásah psa na nepriateľa. Každý sa chcel stať policajtom, hlavne keď si mohli chytiť do ruky zbraň, putá a sedieť v policajnom aute. Príslušníci sa s deťmi rozlúčili húkaním majáka. Týmto chceme zároveň poďakovať jednému z rodičov, ktorý celú akciu zabezpečil.

{gallery}stastne_dieta_v_ms/policajti{/gallery}

Všetky deti sa rozlúčia s predškolákmi na spoločnej besiedke a potom už hurá na prázdniny.

 

{backbutton}

region kysucezmosmojekysuce olesnarrakysucelogo zsk